Situaţia din Siria devine din ce în ce mai încinsă, armata turcă reuşind să anihileze, marţi, un avion care i-a încălcat spaţiul aerian.

Presa turca a dat publicitatii un filmulet care arata avionul prabusindu-se
Presa turca a dat publicitatii un filmulet care arata avionul prabusindu-se

Deocamdată încă nu a fost făcută publică identitatea avionului, dar ministrul Apărării din Rusia şi Administraţia Prezidenţială Turcă au lăsat de înţeles că este vorba, într-adevăr, de un avion rus.

Surse din armata turcă au precizat, pentru Agenţia de Presă Dogan, că avionul a fost doborât după ce piloţii aflaţi la bord nu au băgat în seamă avertismentul iniţial. De asemenea, se precizează că avionul a fost doborât de avioane de luptă F16 ale armatei turce şi că două elicoptere au fost trimise la faţa locului pentru recuperarea celor doi piloţi care erau în aeronava doborâtă.

Situaţia acestora este încă neclară, în condiţiile în care există informaţii conform cărora avionul s-a prăbuşit într-o zonă ostilă din Siria. Martorii oculari susţin că aeronava era în flăcări înainte să se prăbuşească, dar se speră că piloţii au apucat să se catapulteze.

Rami Abdurrahman, reprezentant local al Drepturilor Omului, a anunţat că cei doi pilotaţi au căzut într-o zonă muntoasă din provincia Latakia. Este vorba despre aceeaşi provincie în numele căreia Turcia a protestat faţă de bombardamentele ruseşti.

Este o regiune atacată de bombardierele ruseşti în ultima perioadă, dar pe care armata turcă o proteja pentru că este plină cu descendenţi turci.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version