Silvio Berlusconi, în vârstă de 82 de ani și cu o condamnare la activ – pentru fraudă fiscală -, își face ultimul hatâr: candidează la alegerile europene din 26 mai, pentru un mandat de 5 ani, scrie AFP.

“La frumoasa vârstă pe care o am, am decis, din responsabilitate, să merg în Europa, unde lipsește o gândire profundă asupra viitorului lumii”, a declarat joi fostul premier, la o reuniune a partidului său Forza Italia (FI, dreapta).

Magnatul presei a condus campania FI pentru alegerile parlamentare din martie 2018 în Italia, dar nu a putut participa, din cauza interdicției de eligibilitate, expirată acum, care a însoțit o condamnare pentru fraudă fiscală.

Dar Berlusconi a fost eclipsat de tânărul său aliat de atunci, Matteo Salvini, șeful Ligii (extrema dreaptă), care l-a depășit în cadrul coaliției (17% față de 14% pentru FI) și care ulterior s-a aliat cu Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem), pentru a guverna.

Alegerea a dat rezultate: de mai multe luni, Liga depășește 30% în intențiile de vot în timp ce FI este sub pragul de 10%.

Acest lucru nu pare însă să-l descurajeze pe bătrânul miliardar, care a suferit o operație pe cord deschis în 2017 și este mai departe obiectul a mai multe procese pentru influențarea martorilor după seratele sale libertine “bunga-bunga”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version