Deşi negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sunt departe de a fi finalizate, britanicii au anunţat ziua şi ora la care vor părăsi, în mod oficial, Uniunea Europeană.

Brad Davis, ministrul pentru Brexit, a anunţat joi seara că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va face pe 29 martie 2019, la ora 23.00 GMT.

Iniţial, data nu fusese reglementată prin lege, dar Davis a făcut modificările necesare pentru a avea o dată care să rezulte în mod direct din 29 martie 2017, data la care s-au declanşat negocierile pentru Brexit.

“Am ascultat membri ai publicului şi ai parlamentului şi am făcut această modificare pentru a elimina orice confuzie sau preocupare privind sensul zilei ieşirii din UE. Acest pas important demonstrează abordarea noastră pragmatică a acestei legislaţii vitale”, a fost mesajul transmis de Brad Davis.

Culmea este că Davis este contrazis de John Kerr, ambasadorul Marii Britanii la Uniunea Europeană în perioada 1990-1995, care susţine că “în timp ce discuţiile de divorţ continuă, părţile încă sunt căsătorite. Reconcilierea încă este posibilă. Încă mai avem toate drepturile unui stat membru, inclusiv dreptul de a ne răzgândi”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version