Candidatul PNL pentru al doilea mandat de președinte al României, Klaus Iohannis mai bifează un moment electoral: se va întâlni, marți, la Casa Albă, cu omologul său american, Donald Trump, timp de o oră și jumătate. 

Potrivit programului oficial transmis de Administrația Prezidențială de la București, sosirea președintelui Iohannis la Casa Albă este programată pentru ora 14.00, ora locală (ora 21.00, ora României), la intrarea South Portico.

Președintele României urmează să fie întâmpinat de către preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Președintele român va semna în Cartea de Onoare și va avea loc prezentarea delegaţiilor în sala Diplomatic Reception de la Casa Albă.

De la ora 14.10 (21.10, ora României), sunt programate convorbiri tete-à-tête între cei doi lideri, în Biroul Oval, urmate de convorbiri oficiale cu participarea membrilor delegațiilor oficiale, la Cabinet Room.
 
La ora 15.30 (22.30, ora României) vizita este programată să se încheie, cei doi lideri luându-și rămas bun.
 
Programul nu prevede vreo conferință de presă sau o declarație a celor doi lideri. 
 
Vizita președintelui Iohannis are loc cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului și a 15 ani de la aderarea României la NATO, potrivit unui comunicat al Casei Albe.
 
În 6 august, Casa Albă a comunicat oficial că „cei doi lideri vor discuta despre cele mai bune modalități de a răspunde numeroaselor provocări de securitate comune cu care se confruntă Statele Unite și România și modalitățile de a promova un comerț echitabil și reciproc și parteneriate energetice”.
 
Este a doua vizită a lui Iohannis la președintele SUA, Donald Trump.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version