Cândva o staţiune extrem de atrăgătoare pentru turiştii străini şi în special pentru cei americani, oraşul mexican Acapulco a devenit în ziua de astăzi gazda unui adevărat război între traficanţii de droguri.

Ultimul incident care a însângerat oraşul Acapulco s-a produs joi seara, când două clanuri rivale s-au luat la omor chiar în incinta închisorii din localitate, închisoarea Las Cruces.

Cel puţin 28 de persoane au murit în urma acestui incident, deşi închisoarea este considerată a fi una de maximă securitate şi supravegheată corespunzător.

Autorităţile locale încă nu au puterea să recunoască faptul că au scăpat situaţia de sub control chiar dacă guvernatorul Hector Astudillo Flores, guvernatorul regiunii Guerrero, cea din care face parte Acapulco, a solicitat o anchetă de urgenţă pentru a stabili în special modul în care au intervenit forţele de ordine care trebuiau să asigure supravegherea închisorii.

Jurnaliştii mexicani susţin că au fost recuperate cadavre din toate zonele închisorii, inclusiv din bucătărie sau din zona camerelor unde se primesc vizite conjugale. Cele mai multe dintre victime au fost omorâte în bătaie, decapitate sau înjunghiate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version