Statul Filipine este în stare de şoc, după ce un atac greu de reprodus şi de înţeles a lovit, joi, Resorts World Manila, unul dintre cele mai mari complexe turistice din această ţară.

Culmea este că atacul a fost realizat de o singură persoană despre care autorităţile locale susţin că foarte probabil era cetăţean străin.

Atacatorul a pătruns în zona cazinoului, a atras de mai multe ori cu o armă automată, iar apoi a început să dea foc la mesele de joc. Iniţial s-a spus că ar fi fost vorba despre un atac terorist revendicat chiar de Stat Islamic.

Ulterior, s-a vehiculat varianta jafului, autorităţile locale dând asigurări că nu există nicio legătură între atac şi modul în care Stat Islamic a pus stăpânire pe regiunea Mindanao.

Însă jaful nu a fost dus la bun sfârşit în condiţiile în care atacatorul s-a sinucis într-o cameră situată în zona superioară a complexului turistic.

Cel puţin 36 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestui atac, majoritatea fiind femei care s-au intoxicat cu fum în zona toaletelor. Peste 180 de persoane au fost rănite, existând turişti care, de teamă să nu-şi piardă viaţa, s-au aruncat de pe clădire pe alte clădiri aflate în apropiere.

Din păcate există informaţii conform cărora numărul victimelor este atât de mare şi din cauza modului defectuos în care a fost construit complexul, multe ferestre sau ieşiri de urgenţă fiind acoperite sau închise.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version