Japonia, una dintre ţările cele mai afectate de cutremure, trece printr-o perioadă extrem de dificilă după ce a fost lovită de două seisme distrugătoare.

jap

Joi seara, un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter a distrus mai multe clădiri situate la aproximativ 15 kilometri de localitatea Ueki, oraş din sudul Japoniei. 9 persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului respectiv, iar alte cel puţin 23 erau în continuare date dispărute.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un cutremur şi mai puternic, de 7 grade pe scara Richter, a lovit în apropiere de Kyushu. Considerată a treia cea mai mare insulă a Japoniei, Kyushu are o populaţie de peste 13 milioane de locuitori şi a fost afectată grav de seismul respectiv, mai ales că s-au produs numeroase incendii.

Cel puţin 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului de 7 grade pe scara Richter, aproximativ 1.000 fiind rănite. Iar autorităţile locale se tem că ce a fost mai rău nu a trecut încă, mai ales că sunt aşteptate replici care să pună în mare pericol clădirile deja zdruncinate serios de seismul iniţial.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version