Dacian Cioloș, liderul PLUS, a fost ales, miercuri, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, obținând 64 de voturi, față de 42 ale contracandidaților săi Sophie in ‘t Veld, europarlamentar olandez susținută de Partidul Liberal Democrat din Marea Britanie, și Fredrick Federley, europarlamentar suedez susținut de partidele nordice.

Cioloș devine, astfel, primul președinte român de grup din Parlamentul European.

Șefia grupului îl propulsează pe Cioloș într-o poziție extrem de puternică, deoarece Renew Europe va arbitra orice decizie importantă din Parlamentul European, după ce marile partide PPE (popularii) și PES (socialiștii) au pierdut masiv din locuri la alegerile din 26 mai și au nevoie de un aliat pentru majoritate.

Totodată, liderul PLUS l-a umilit pe Călin Popescu Tăriceanu, care și-a retras partidul din Grupul ALDE Europa chiar înainte să fie dat afară, în urma derapajelor sale, ale Noricăi Nicolai și ale Renatei Weber:

ALDE Europa a scăpat de partidul lui Tăriceanu înainte de a-l da afară

Iată primul mesaj postat pe Facebook de Dacian Cioloș:

“Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru.

Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara.

Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită”.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version