Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: RA-APPS menține misterul în scandalul vilei „Împăratului” / „Stabilirea destinaţiei acestui imobil nu este în competenţa noastră” / POLITICĂ: Coaliția PSD-PNL legalizează traseismul aleșilor locali, cu 3 luni înainte de alegeri / COPY-PASTE Dragnea /

Breaking News:

Ciucă: România va contribui la Fondurile Voluntare ale NATO pentru R. Moldova și Georgia

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, după întâlnirea cu Jens Stoltenberg la Bruxelles, că România va contribui la Fondurile Voluntare ale NATO pentru Republica Moldova și Georgia. 

Ciucă a vorbit și despre necesitatea asistenţei pentru Ucraina, amintind de „sprijinul pentru integrarea euroatlantică a Ucrainei, asumat încă din 2008, la Summitul de la Bucureşti”.

„Am accentuat că Republica Moldova şi Georgia, partenerii noştri cei mai vulnerabili ca efect al războiului Rusiei contra Ucrainei, au nevoie de susţinerea noastră. În acest sens, am prezentat decizia României de a contribui financiar la Fondurile Voluntare NATO dedicate acestor state, cu 1.300.000 dolari (400.000 dolari pentru Ucraina, 600.000 dolari pentru Republica Moldova, 300.000 dolari pentru Georgia). Toate aceste contribuţii reprezintă o reflectare practică a importanţei speciale acordate de România, în mod constant, politicii NATO de parteneriate”, a declarat premierul, la conferința de presă comună cu Jens Stoltenberg, de la sediul NATO.

La rândul său, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a spus că „războiul din Ucraina a început în 2014, atunci când președintele Putin a anexat ilegal Crimeea”.

„Ce s-a întâmplat în februarie a fost o escaladare pe scară largă a războiului început în 2014, unul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a adăugat Jens Stoltenberg.

„Suntem doritori și disponibili de a sprijini Ucraina atâta timp cât este nevoie. Nu îi putem permite lui Vladimir Putin sâ câștige. Ar fi o tragedie pentru Ucraina, dar ne-ar face și pe noi, aliații NATO, vulnerabili. Asta ar însemna că Putin înțelege că el își poate obține țelurile prin forță militară”, a arătat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

Premierul Nicolae Ciucă efectuează, miercuri şi joi, o vizită oficială la Bruxelles.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv