Comisia de bugete a Parlamentului European (BUDG) a aprobat, luni seară, priorităţile bugetare ale PE propuse în raportul elaboorat de negociatorul-şef pentru bugetul UE pe anul 2025, eurodeputatul Victor Negrescu.

Au fost 28 de voturi „pentru”, din 32 înregistrate. Priorităţile aprobate de BUDG vor fi supuse votului în sesiunea plenară a PE de săptămâna viitoare.

„Printre elementele noi și importante incluse regăsim solicitarea de fonduri suplimentare pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen, accesul la tratamente medicale performante în toată Europa, sprijinirea agriculturii și a mediului rural, prevenirea efectelor calamităților naturale (secete sau inundații), facilitarea repatrierii diasporei prin înlesnirea transferului drepturilor sociale sau crearea unui fond european pentru educație”, a anunțat Negrescu.

Finalizarea acestei faze importante a procesului bugetar european va permite Parlamentului European să intre în negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Consiliului privind bugetul UE pentru 2025.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version