Companiile aeriene iau măsuri pentru împiedicarea îmbarcării musulmanilor în aeronavele care au destinația Statele Unite, după semnarea, de către Donald Trump, a decretului prin care a interzis timp de 3 luni a accesul pe teritoriul SUA al cetățenilor provenind din 7 state musulmane – Sudan, Libia, Somalia, Siria, Iran, Irak și Yemen.

KLM, avion, air france

Manel Vrijenhoek, purtătoare de cuvânt a KLM, a declarat pentru AFP că operatorul aerian olandez a refuzat îmbarcarea a 7 persoane la bordul unora dintre aeronavele sale cu destinația SUA.

“Deși ne-am fi dorit să călătorească la bordul avioanelor noastre, demersul nu avea rost, pentru că le-ar fi fost refuzată intrarea în țară”, a argumentat el.

Dintre acele persoane vizate de interdicție, cinci au putut fi avertizate înainte de îmbarcare. Celelalte două au fost informate în timpul unei escale, iar KLM le-a oferit gratuitate pentru întoarcerea în țara de origine.

“Cu o săptămână în urmă ar fi putut călători fără probleme, aveau toate documentele necesare. Azi însă, nu ar fi putut intra în SUA”, mai spus Manel Vrijenhoek, fără a preciza naționalitatea pasagerilor, aeroporturile de origine și cele de destinație.

Și compania aeriană Qatar și-a avertizat sâmbătă pasagerii din Sudan, Libia, Somalia, Siria, Iran, Irak și Yemen, care călătoreau în SUA, cu privire la restricțiile impuse de noua administrație americană.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version