Timpii de aşteptare la trecerea frontierei prin Vama Albiţa au crescut de la câteva minute la o oră pentru cei care doresc să intre în România, arterele de control cu prioritate practic dispărând.

vama, politia frontiera 2
sursă foto: Poliţia de Frontieră

Înăsprirea controalelor la frontierele externe ale Uniunii Europene, dispusă de Consiliul pentru Afaceri Interne al UE, a dus la aglomerarea masivă a vămii în ultimele trei zile, chiar dacă valorile de trafic sunt unele obişnuite.

În plus, autorităţile de frontieră au decis să nu mai funcţioneze acea poartă de intrare în România destinată special celor cu cetăţenie a unui stat membru al Uniunii Europene.

“Practic, nu mai există artere de control cu prioritate. Toţi cei care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa sunt supuşi unui control amănunţit, atât asupra documentelor, cât şi asupra bagajelor, fiind verificaţi în toate bazele de date pentru a se vedea dacă nu există alerte pe numele lor”, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, Irina Mirică.

Pe lângă înăsprirea controalelor, STPF Vaslui a decis suplimentarea personalului în Vama Albiţa, înfiinţându-se încă o cabină pentru poliţiştii de frontieră.

Măsurile suplimentare de control se vor menţine cel puţin  trei luni, a precizat Mirică.

Fără excepţie

Statele membre au decis implementarea imediată a măsurilor sistematice de control la frontierele externe ale Uniunii Europene, inclusiv asupra persoanelor care beneficiază de libertatea de circulaţie, a anunţat Consiliul UE pentru Afaceri Interne, într-un comunicat oficial.

“În plus, pe baza identificării necesităţilor urgente şi posibilelor soluţii care vor fi comunicate de Comisia Europeană până la sfârşitul anului 2015, vor fi suplimentate, din martie 2016, controalele la frontierele Spaţiului Schengen, prin consultarea bazelor de date ale Interpol”, precizează instituţia.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version