Italia a intrat în carantină de marți, pe întreg teritoriul. Anunțul a fost făcut de premierul Giuseppe Conte. Nimeni nu va mai intra și nu va mai ieși din țară fără o justificare clară, la fel cum s-a procedat pân acum în zonele roșii, transmit agențiile de știri.
 
”Rămâi acasă. Acum este momentul responsabilității”, a declarat premierul Conte.
 
Oamenii pot circula doar în condiții de strictă necesitate, școlile șu universitățile vor fi închise până în 3 aprilie, cel puțin, adunările publice sunt interzise, campionatul de fotbal va fi suspendat, iar barurile și restaurantele vor fi închise la 6 seara.

„Nu există timp, contagiunea este în creștere. Vom adopta reguli și mai stricte. Obiceiurile trebuie să se schimbe pentru binele Italiei: stai acasă. Nu va mai exista o zonă roșie – Conte speiagto -, va exista Italia o zonă protejată. Călătoria în întreaga peninsulă va fi evitată dacă nu există motive dovedite pentru locul de muncă, cazuri de necesitate și motive de sănătate. Adăugăm interdicția adunărilor în aer liber și a locurilor în aer liber. Înțelegem nevoia de socializare, dar nu ne mai putem permite aceste episoade de socializare care sunt de asemenea contagioase”, a declarat Conte, luni seară, într-o conferință-fulger la palatul Chigi.

Măsurile au scopul de a-i proteja pe membrii cei mai fragili ai societății.

Premierul este conștient că această măsură etremă va genera mari dificultățile pentru economie și că, din acest motiv „este posibilă o abatere și mai mare de la deficitul convenit cu UE, de la 2,2% la 2,5%.

 
”Am fost de acord cu UE cu privire la o diferență de 7,5 miliarde și ne gândim la posibilitatea de a cere o marjă mai mare”, a declarat și ministrul de externe Luigi Di Maio, pentru care „regulile sunt stricte și va fi nevoie de disciplină”.
 

Până luni au murit 463 de italieni din cauza coronavirusului, cu 97 mai mulți față de ziua precedentă. Alți 9.172 de italieni sunt infectați cu Covid-19.

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version