Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus Covid-19 a crescut la 2.698 la nivel global, iar cazurile de infecție, la 80.067, potrivit celor mai recente date prezentate marți dimineață de presa internațională.
 
 
Astfel, luni s-au înregistrat 71 de noi decese în China, dintre care 68 în provincia Hubei – centrul epidemiei de coronavirus -, urcând numărul la 2.663.
 
Cazurile de infectare confirmate în China continentală au crescut, luni, cu 508. Dintre acestea, 499 au fost înregistrate în provincia Hubei, fapt care indică, potrivit NHC, că au fost nouă cazuri noi raportate în afara provinciei.

Numărul total al oamenilor infectați în China continentală a ajuns la 77.568.  

De asemenea, autoritățile din China au adăugat că 27.323 de pacienți au fost vindecați și externați din spital.
 
În Italia au murit două persoane luni, astfel că numărul deceselor a ajuns la 7. Au fost confirmate 229 de cazuri de infecții, iar autoritățile au luat măsuri de carantină în 1o orașe din nordul țării.
 
 
 
În Iran, unde autoritățile au contestat bilanțul transmis de o agenție de presă neoficială, s-au înregistrat încă doi morți, scrie Reuters. Astfel, în total, ar fi 14 decese cauzate de coronavirus.
 
Potrivit ministrului sănătății, 61 de persoane au fost infectate.
 
În Hong Kong, autoritățile au decis să extindă perioada de suspendare a cursurilor școale până la 20 aprilie, cu posibilitatea prelungirii termenului.
 
Autoritățile din Coreea de Sud au raportat, marți, încă 60 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, față de cele 763 cazuri înregistrate până luni. Numărul deceselor a rămas la 7 decese. S-au dispus măsuri extreme, pentru a controla răspândirea virsului, stabilind testarea a 200.000 de membri au unei secte care este suspectată că ar fi la originea epidemiei în această țară. 
 
Bilanțul de luni:
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version