The Telegraph, citând NBC News, face referire la un Raport întocmit de experți civil în baza unor “date scurse” de la agențiile de colectare SIGINT – NSA și GCHQ.

Raportul a fost oținut de NBC News la Londra unde activează GCHQ! Celebra GCHQ are “experiență” în scurgerea de informații SIGINT TOP SECRET.

NBC News nu ne spune ce organizație civilă a întocmit Raportul!

Acest Raport oferă o concluzie pentru o întrebare care stă pe buzele a miliarde de oameni: Pandemia COVID-19 a început accidental în laboratorul de la Wuhan?

Și dacă DA, de ce China a anunțat abia în 17 noiembrie 2019 că virusul COVID-19 a apărut în piața de animale din Wuhan?

Afirmația lui Trump “a văzut dovezi care îmi oferă un grad ridicat de încredere ca să pot spune că pandemia a început accidental de la laboratorul de la Wuhan”, se bazează pe informațiile din acest Raport civil?

Specialiștii agențiilor de Intelligence NSA și GCHQ ne spun să privim cu mare cicumspecție Raportul întocmit de experții civil care propun ideea că ar fi fost un accident la Laboratorul din Wuhan, până când datele respective nu vor fi analizate împreună cu alte informații din domeniu culese din zona Wuhan.

Jocul serviciilor secrete privind scurgerea de informații a început! Iar la acest capitol GCHQ are un istoric demn de laudă!

Donald Trump

În 7 mai, pentru a oferi o explicație referitoare la întrebarea de unde a avut președintele Iohannis informații că Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au comis un act de TRĂDARE, am arătat cât de importantă este metoda SIGINT de culegere de informații.

Click pe articolul: SIGINT! Trocul TRĂDĂRII = PSD-Ciolacu + UDMR-Kelemen + UNGARIA-Orban!

Ei bine, ieri, 9 mai, celebrul ziar britanic The Telegraph, citând NBC News, a publicat un articol despre posibilitatea ca virusul COVID-19 să fi scăpat din laboratorul din Wuhan.

Conform NBC News, există un Raport de 24 de pagini conceput de experți civili care au obținut prin “scurgere de date” informații care le oferă posibilitatea să

  • „susține eliberarea de Covid-19 de la Institutul de Virologie Wuhan” și că pandemia a început mai devreme decât se credea anterior.

Dar iată ce se publică în The Telegraph și în NBC News:

  • că SIGINT a înregistrat o oprire inopinată a activității de telefonie mobilă în perioada 7-24 octombrie 2019;
  • că înainte și după perioada 7-24 octombrie telefonia în jurul Laboratorului Wuhan a funcționat normal, SIGINT interceptând o activitate normală de comunicații;
  • că un Raport realizat de experți privați în baza informațiilor SIGINT ar sugera că ar fi putut exista un „eveniment periculos”, în special la Laboratorul Național de Biosecuritate al Institutului Wuhan, între 6 și 11 octombrie.
  • că Analiza datelor înregistrate prin metoda SIGINT despre telefoanele mobile din zona Wuhan a sugerat, de asemenea, că au existat blocaje rutiere între 14 octombrie și 19 octombrie.

NSA – agenția SUA și GCHQ – agenția Marii Britanii, agenții de Intelligence sepecializate și în metoda de interceptare și ascultare SIGINT, analizează Raportul realizat de experții privați despre care specialiștii lor susțin că trebuie privit cu prudență.

Pentru că, dacă aceste date de inactivitate telefonică pot fi coroborate cu alte date – satelit, spionaj clasic etc. – se poate trage o concluzie de o gravitate imensă:

  • că Pandemia COVID-19 a început accidental în laboratorul de la Wuhan.

Conform NBC News este posibil ca aceste informații SIGINT să fi stat la baza afirmației făcută de președintele SUA Donald Trump că a văzut dovezi care îi ofereau un „grad ridicat de încredere” ca să poată spune că pandemia a început accidental la laboratorul de la Wuhan.

Cei de la The Telegraph susțin că cele două agenții (Nota SECUNDA: NSA și GCHQ) examinează datele de pe telefoanele mobile care sugerează că ar fi putut exista o oprire de urgență în octombrie la Institutul de Virologie din Wuhan.

Și că până la finalizarea analizei să privim cu prudență Raportul experților civili, sugerând că acesta se poate baza doar pe date limitate pentru telefoanele mobile disponibile comercial și că ar putea exista și alte motive pentru neutilizarea telefoanelor.

Dar agențiile de informații americane și britanice (Nota SECUNDA: NSA și GCHQ) continuă să investigheze laboratorul Wuhan, iar Mike Pompeo, secretarul de stat american, a spus că există o „cantitate semnificativă de dovezi”.

De asemenea, NU este clar ce organizație privată a efectuat analiza datelor despre locația telefoanelor mobile “scursă” către organizație.

Dar Raportul de 24 de pagini „susține eliberarea de Covid-19 de la Institutul de Virologie Wuhan” și că pandemia a început mai devreme decât se credea anterior.

Reamintim că primul caz confirmat de China până acum este din data de 17 noiembrie 2019.

Documentul a fost obținut de NBC News la Londra. (Nota SECUNDA: Posibil de la GCHQ) Pe lângă agențiile de informații, documentul a fost văzută de comitetul de informații al Senatului SUA.

Cu câteva zile în urmă, Marco Rubio, senatorul republican care se află în comisie, a scris pe Twitter:

  • „Ar fi interesant dacă cineva ar analiza datele de telemetrie comercială la laboratorul Wuhan și în apropiere din octombrie 2019.

„Dacă prezintă o abandonare dramatică a activității, comparativ cu 18 luni anterioare, ar fi o indicație puternică a unui incident la laborator și a momentului în care s-a întâmplat.”

China a negat faptul că virusul a scăpat din laboratorul Wuhan.

Oficialii americani au spus că au analizat anterior alte rapoarte, bazate, de asemenea, pe date de telefon mobil disponibile public, care sugerează o oprire în laboratorul Wuhan.

Au continuat să examineze propriile date, inclusiv imagini din satelit, și nu au putut stabili că a existat o închidere temporară la laboratorul Wuhan, hotărând că sugestia era „neconcludentă”.

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version