Crăciunul 2015 este unul dintre cele mai călduroase din istorie, cu temperaturi-record în Europa şi America, relatează Le Figaro în ediţia electronică.

craciun le figaro

Valorile între 5…10 grade Celsius noaptea şi de 11…15 grade în partea de nord a Franţei sau de 14…19 grade în sud au fost cu 8-10 grade mai mari decât mediile anuale.

“Este cel mai cald (Crăciun) din Franţa de la începutul măsurătorilor meteo şi, fără îndoială, nu a mai existat o lună decembrie atât de caldă la Paris din 1658”, a declarat pentru Le Parisien meteorologul Frédéric Decker, de la Meteonews.fr.

Cald a fost şi în restul Europei (inclusiv România) dar şi dincolo de Atlantic. Joi s-au înregistrat 22,2 grade Celsius la New York, ce nu s-au mai măsurat din 24 decembrie 1871. Turiştii s-au plimbat prin Manhattan îmbrăcaţi în tricouri iar o artistă cânta pe stradă doar în costum de baie.

În Virginia, portul Norfolk a înregistrat un alt record: 28 de grade Celsius. Temperaturi ridicate s-au înregistrat şi în Canada, cu peste 21 de grade Celsius la Saint-Anicet, în Quebec.

La Londra, trecătorii au profitat de căldură şi s-au întins pe iarbă în parcuri. Narcisele deja au înflorit fără ca măcar să fi început iarna.

Până şi la Moscova a fost cald: 10 grade Celsius, un record pentru Ajunul Crăciunului. La începutul săptămânii, patinoarul artificial din Piaţa Roşie s-a închis “din motive tehnice”, în timp ce cele 1.200 de patinoare naturale din capitala rusă nu au fost deschise deloc sezonul acesta, mai relatează Le Figaro.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version