Un cutremur de 4 grade pe scara Richter, produs luni seara, a făcut prăpăd în insula italiană Ischia, insulă situată în largul orașului Napoli.

sursa foto romaniatv.net

Zeci de case, în special din localitățile Casamicciola și Lacco Ameno, s-au prăbușit în special din cauza vechimii sau a stării în care se aflau.

Cel puțin două persoane și-au pierdut viața, iar alte 25 au fost rănite. Una dintre victime, o femeie din Cassamiciola, a murit după ce bucăți din acoperișul bisericii din localitate au căzut peste ea.

Cel puțin două persoane au fost date dispărute, însă autoritățile locale se tem că numărul victimelor va fi mai mare, în special din cauza faptului că seismul s-a produs la o oră târzie, astfel că este foarte posibil ca mulți oameni să fi fost prinși sub dărâmături.

S-a apelat inclusiv la pompieri specializați din Napoli care au ajuns în zonă cu feribotul pentru a începe efectuarea de căutări sub dărâmături.

Deocamdată Ministerul de Externe nu a confirmat prezența vreunui român printre victime, potrivit MAE Român, cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Roma – (0039) 06 835 233 58; (0039) 06 835 233 56; (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0039 345.147.39.35.

Ambasada României în Italia a contactat și ea serviciile de protecţie civilă şi autorităţile din Ischia, pentru a verifica dacă sunt români afectaţi în urma cutremurului care a zguduit insula. De asemenea, a fost înfiinţată o celulă de criză pentru a acorda asistenţă consulară dacă va fi necesar, fiind puse la dispoziţie şi numere de telefon unde cei care au nevoie de ajutor pot suna.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version