Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe anunţă că doar patru români mai sunt daţi dispăruţi în urma puternicului cutremur produs miercurea trecută în Italia.

UPDATE! Cutremurul din Italia

Ceilalţi români care se aflau pe lista persoanelor date dispărute au fost identificaţi de către echipele consulare şi sunt în viaţă.

Seismul de 6,2 grade pe scara Richter, de la Amatrice, a curmat viaţa a peste 300 de persoane, printre acestea aflându-se şi cel puţin 11 români.

Reprezentanţii MAE anunţă că, în urma finalizării procedurilor specifice, s-a decis ca şapte dintre trupurile neînsufleţite ale românilor morţi în urma cutremurului să fie repatriate pe calea aerului încă de luni. Repatrierea se face pe banii MAE, din fondul de urgenţă avut la dispoziţie de ministru.

De asemenea, cei de la MAE anunţă că echipele consulare se află în legătură permanentă cu unităţile spitaliceşti în care se află cei şase români răniţi în urma cutremurului şi că Maria Ligor, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, i-a vizitat deja pe românii răniţi şi pe cei din zonele afectate şi a avut o serie de discuţii cu autorităţile locale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version