Premierul Viorica Dăncilă insistă cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim și îi cere președintelui Klaus Iohannis să ia o decizie, criticând tăcerea lui, despre care spune că “nu e de bun augur” pentru țara noastră.

“După cum știți, am avut un memorandum în Guvern să vedem care este opinia ministerelor, tuturor instituțiilor, am definitivat această analiză, am trimis-o către instituțiile celelalte ca să vadă rezultatul final, trimitem către președinte, dar părerea mea este că aici trebuie o decizie politică, decizie politică pe care trebuie să o ia președintele României, dar văd că domnul președinte nu spune nimic, nici că va lua această decizie, nici că nu va lua această decizie”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, într-un interviu. 

“Mutarea unei ambasade este atributul președintelui și cred că președintele trebuie să dea dovadă de corectitudine, să iasă public și să spună <nu voi muta ambasada sau voi muta ambasada>, trebuie să își asume pentru că acest lucru revine președintelui și președintele trebuie să își asume. Această tăcere cred că pentru România nu este un lucru bun”, a adăugat Dăncilă. 

Amintim că memorandumul a fost adoptat de Guvern fără știința lui Iohannis, iar Dăncilă a mers pe ascuns anul trecut, împreună cu Liviu Dragnea – acum aflat în pușcărie -, la Ierusalim, la invitația premierului Benjamin Netanyahu.

În primăvara acestui an, Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită în SUA, a anunțat că după finalizarea analizei ”şi în deplin consens”, România îşi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

În urma anunțului premierului, Regele Abdulah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita programată în România. 

Dăncilă a revenit asupra declarațiilor, precizând că a fost un punct de vedere personal și că decizia aparține președintelui României.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version