Peşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, pare să folosească ultimele luni de mandat la Casa Albă pentru reglarea de conturi în interiorul administraţiei sale, transmite miercuri DPA.

Luni, Trump l-a destituit pe ministrul Apărării, Mark Esper, care nu a fost de acord nici cu atitudinea de desconsidere a NATO afişată de acesta.

Esper l-a înfuriat pe Donald Trump prin opoziţia la ameninţarea preşedintelui că va trimite militari activi pentru a reprima protestele antirasism care au zguduit SUA în vară.

Marți au renunţat la funcţii alți trei membri importanţi ai Departamentului Apărării: James Anderson, şeful direcţiei de politici a Pentagonului, Joseph Kernan, adjunct al ministrului Apărării pentru Informaţii, şi Jen Stewart, şeful de cabinet al ministrului Apărării.

Printre cei care vor ocupa poziţiile vacante se află Anthony Tata, un general de brigadă în retragere, care a făcut comentarii controversate despre islam şi despre fostul preşedinte democrat Barack Obama.

Tata va prelua funcţia de şef al direcţiei de politici a Pentagonului, în timp ce Kash Patel, fost consilier al congresmanului Devin Nunes, va deveni şeful de cabinet al ministrului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version