Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Deputații separatiști pro-ruși din Transnistria cer Moscovei protecție față de „presiunile” Republicii Moldova

Deputații separatiști pro-ruși din Transnistria, reuniți în congres extraordinar, au adoptat miercuri o rezoluție în care cer parlamentului de la Moscova să ia „măsuri” pentru apărarea regiunii secesioniste față de presupuse „presiuni” din partea Republicii Moldova.

Rezoluția va fi transmisă către Secretarul General al ONU, participanții la procesul de negociere în formatul „5+2”, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, Parlamentul European, Adunarea interparlamentară a CSI și Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

Guvernul Republicii Moldova respinge „declaraţiile propagandistice” ale Tiraspolului, a afirmat miercuri vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, într-o primă reacţie a autorităţilor de la Chişinău.

Separatiștii transnistreni s-au pronunţat, la un referendum din anul 2006, pentru independenţă și alipirea la Rusia, însă republica este nerecunoscută.

Liderul lor, Vadim Krasnoselski, a convocat acum „Congresul deputaților locali la toate nivelurile” invocând teme economice. El a criticat speculațiile opozantului transnistrean Ghenadi Ciorba conform cărora scopul congresului este de a se va cere anexarea regiunii separatiste la Federația Rusă.

Mai mulți deputați auto-proclamați au declarat că acest congres este mai degrabă un forum de afaceri, pentru că subiectele prioritare țin de faptul că, din anul 2024, companiile din stânga Nistrului vor achita taxe vamale.

În 29 februarie, președintele Vladimir Putin ar avea intenția să aprobe această „anexare” în ultimul său discurs asupra stării națiunii, înainte de alegerile prezidențiale de la mijlocul lunii martie.

În Transnistria sunt staţionaţi în jur de 1.500-2.000 de militari ruşi, dintre care doar 400 sunt staţionaţi legal, pentru că fac parte din forţa de menţinere a păcii.

Forţele separatiste transnistrene numără în jur de 7.000 de militari.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv