Unul dintre cele mai arzătoare subiecte ale momentului este arestarea în Rusia a Karinei Țurcan, o tânără născută în Republica Moldova dar care are pașaport românesc.

Carina Turcan

Karina Țurcan a fost arestată sub acuzația de spionaj în favoarea României, mandatul fiind emis de un tribunal din Lefortovo, oraș situat la periferia Moscovei.

Karina Țurcan făcea parte din comitetul de conducere al companiei de electricitate Inter-RAO, dar rușii susțin că aceasta făcea de mai bine de un an spionaj în favoarea României și trimitea în țara noastră copii ale unor documente considerate secrete.

Presa din Rusia publică, luni, ample reportaje despre acest caz și scoate la iveală lucruri incredibile. Printre altele, jurnaliștii ruși susțin că, de fapt, România este doar pe post de paravan și că, de fapt, de documentele respective beneficiau în mod direct însuși liderii de la Casa Albă și serviciile secrete americane.

Mai mult, presa din Rusia oferă detalii explicite despre acțiunea de interes a basarabencei. Aceasta trebuia să obțină documente despre modul în care Rusia a subminat alimentarea cu energie electrică a Peninsulei Crimeea și a ținuturilor controlate de rebeli din zona Donbas în așa fel încât zonele respective să fie dependente de podul electric construit de Rusia prin Strâmtoarea Kerci.

Autoritățile de la Kremlin au confirmat faptul că președintele Vladimir Putin este la curent cu subiectul. În plus, presa din Rusia estimează că basarabeanca va fi condamnată la 20 de ani de închisoare, în cazul în care va fi confirmată întreaga poveste.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version