Nouă românii și-au pierdut viața în urma unui groaznic accident de circulație produs în apropiere de Budapesta, capitala Ungariei.

Cei nouă se întorceau de la muncă, din Slovenia, și urmau să ajungă în municipiul Târgu Mureș. De acolo urmau să se deplaseze către localitățile unde sunt domiciliați, toate din județul Mureș.

Cei nouă români care și-au pierdut viața erau din Deaj, Căpâlna și Agriște și lucrau în agricultură în Slovenia, pe plantațiile de hamei.

În urma acestui accident, nu mai puțin de 35 de minori au rămas orfani, 17 dintre ei chiar orfani de ambii părinți.

În microbuz se aflau șase bărbați, două femei și șoferul. Erau două cupluri soț și soție, iar una dintre femei era și însărcinată. Ea urma să se întoarcă definitiv acasă pentru a da naștere pruncului. Din păcate, nu a mai apucat.

Șoferul microbuzului a încercat o depășire periculoasă, pe un drum cu o singură bandă pe sens. Microbuzul s-a lovit frontal, violent, de un camion care transporta nisip.

Conform PRO TV, martor la întreaga tragedie a fost un alt șofer român care circula în spatele microbuzului și a alertat forțele de ordine.

Șoferul era și proprietarul firmei de transport. El efectua de peste patru ani curse regulate între România și alte țări din Uniunea Europeană.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version