Direcția Generală Anticorupție (DGA) a semnat un protocol de cooperare cu Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina, informează, marți, DGA.

“Astăzi, 1 august 2016, la sediul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.), în prezența Excelenței Sale, domnul Oleksandr Bankov, Ambasador al Ucrainei în România, domnul comisar – șef de poliție Constantin Preoteasa, director general adjunct al D.G.A. și doamna Nataliia Korchak, șeful Agenției Naționale pentru Prevenirea Corupției  din Ucraina au semnat Protocolul de cooperare între cele două instituții, în domeniul prevenirii corupției”, se arară în comunicatul remis redacției.

Acest document a fost realizat ca urmare a faptului că, pe parcursul derulării activităților specifice, de prevenire şi combatere a corupţiei, D.G.A. a identificat necesitatea de a stabili relaţii de cooperare cu instituţii similare din statele vecine, având în vedere situaţiile concrete şi cazuistica înregistrată, cu incidenţă asupra frontierelor, atât cu statele Uniunii Europene, cât şi din afara UE.

Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina a fost înfiinţată în cadrul unui proiect naţional intitulat “Fight against Corruption in Ukraine” (Lupta împotriva Corupţiei în Ucraina), finanţat printr-un efort comun al Consiliului Europei şi al Parteneriatului Estic al UE. Înfiinţarea acestei instituții în 2015 a fost o condiţie principală pentru iniţierea procesului de liberalizare a vizelor dintre UE şi Ucraina, în scopul creării unui spaţiu de securitate şi stabilitate în zonă.

D.G.A. a fost înfiinţată în anul 2005, procesul de dezvoltare instituţională, precum şi etapele parcurse de Direcţia Generală Anticorupţie constituind cel mai bun exemplu de urmat pentru partenerii ucraineni.

“La acest moment, D.G.A. poate fi un excelent furnizor de expertiză în domeniul creării şi implementării instrumentelor de prevenire a corupţiei, în special în sensul şi în lumina proiectelor UE de creştere a capacităţilor anticorupţie la frontierele externe”, se mai precizează în comunicatul remis redacției.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version