Într-un moment în care mai toţi europenii o arată cu degetul pe Angela Merkel pentru criza migranţilor, autorităţile germane au găsit soluţia.

Au condamnat la ani grei de închisoare doi cetăţeni români găsiţi vinovaţi că au condus, în 2015, 223 de solicitanţi de azil de la Budapesta în Germania, în condiţii periculoase.

Unul dintre români, de 28 de ani, a luat 6 ani şi 9 luni de închisoare pentru trafic de migranţi, fiind acuzat că a făcut de şase ori drumul Budapesta – Germania cu migranţi înghesuiţi în camionete sau dube.

Partenerul său de infracţiuni, un român de 27 de ani, a făcut doar de două ori acest drum şi a scăpat cu 3 ani şi 3 luni de închisoare.

Daţi în urmărire internaţională, cei doi români au fost găsiţi în august anul trecut în România şi predaţi autorităţilor din Passau, localitate din sud-estul Bavariei.

Anchetatorii au susţinut, în timpul procesului, că cei doi români au făcut peste 100.000 de euro din această afacere ilegală în condiţiile în care încasau 500 de euro de migrant transportat în Germania.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version