Cel puţin şapte persoane au murit şi 48 au fost rănite în urma unui nou atac terorist produs sâmbătă seara la Londra.

UPDATE: MAE neagă informația că doi români au fost reținuți la Londra în legătură cu incidentul terorist

O camionetă a intrat în mai mulţi pietoni aflaţi în apropiere de London Bridge. Ulterior, trei terorişti au coborât din camionetă şi au început să-i atace pe cei aflaţi în zonă cu cuţite de vânătoare.

Teroriştii au fost împuşcaţi de forţele de ordine într-un interval de cel mult opt minute de la primul apel dat la numărul de urgenţă. Cu toate acestea, teroriştii au apucat să facă prăpăd.

Ca în alte cazuri asemănătoare, poliţia locală a făcut mai multe descinderi şi au ridicat cel puţin 12 persoane suspectate că ar avea legătură cu atacul de la London Bridge.

Presa engleză susţine că printre persoanele reţinute s-ar afla şi doi români, doi tineri, un băiat şi o fată. Cei doi ar fi fost ridicaţi dintr-un cartier din zona East Ham, însă există informaţii conform cărora românii au fost ridicaţi din greşeală, pe motiv că ar împărţi un apartament cu un somalez considerat cu adevărat suspect.

Deocamdată, Ambasada României la Londra nu a prezentat informaţii oficiale în legătură cu acest caz, ambasadorul Dan Mihalache precizând că nu poate nici confirma şi nici infirma reţinerea celor doi români.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version