După ce procurorii anticorupţie din Republica Moldova au verificat mai multe birouri din sediul Primăriei Chişinău, aceştia au decis reţinerea pentru 72 de ore a primarului Dorin Chirtoacă.

sursa foto realitateamd

UPDATE: Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă, alături de el mai fiind reţinuţi Valeriu Didenco, secretarul Consiliului Municipal, doi consilieri şi şase reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.

Acţiunea procurorilor anticorupţie a fost una extrem de spectaculoasă, consilierul Oleg Onişcenco fiind ridicat în timpul unei şedinţe a Consiliului Municipal Chişinău.

Dosarul este denumit “dosarul parcărilor cu plată”, Chirtoacă şi oamenii lui fiind bănuiţi că au ajutat mai multe firme să pună mâna pe contractele de gestionare a parcărilor respective din Chişinău.

Zeci de susţinători ai lui Chirtoacă şi-au făcut apariţia la sediul Primăriei, pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de edil. Joi seara, o ambulanţă şi-a făcut apariţia la sediul Primăriei, medicii acordându-i primul ajutor Eugeniei Clapatiuc, şefa Direcţiei Administrative, care a suferit un atac de panică.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version