După săptămâni întregi de proteste ale fermierilor şi şoferilor de camioane faţă de intenția Guvernului de a elimina treptat subvenţiile la motorină pentru sectorul agricol, acordate de mai bine de 70 de ani, luni a fost organizat un mare miting la faimoasa Poartă Brandenburg din Berlin, relatează agenţiile DPA şi EFE.


Ministrul de Finanţe, Christian Lindner, a încercat să se adreseze manifestanţilor, dar a fost acoperit de strigăte şi de claxoane de tractoare. În cele din urmă ,a fost lăsat să vorbească după ce preşedintele Asociaţiei Agricultorilor Germani (DBV), Joachim Rukwied, a făcut un apel către aceştia.

Rezultatele unui sondaj publicat vineri şi citat de dpa arată că peste două treimi dintre germani, mai precis 68%, susţin protestele fermierilor împotriva planurilor guvernului de eliminare a unor subvenţii.

Guvernul federal intenţionează să elimine treptat scutirea de accize pe combustibilul diesel pentru agricultură, deși plănuise să facă brusc acest lucru.

Peste tot în Germania, agricultori furioşi fac acum presiuni pentru ca guvernul de coaliţie condus de Olaf Scholz să atenueze şi mai mult aceste planuri.

Guvernul a retras deja total un plan de anulare a scutirii de impozit pe vehicule pentru fermieri.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version