Președintele Turciei, Recep Erdogan, și-a anulat vizita pe care o planificase în Israel și a declarat, miercuri, că Hamas nu o grupare teroristă și că bombardamentele israeliene din Gaza sunt un semn de boală mintală.

„Hamas nu e organizaţie teroristă, ci un grup de eliberare, un grup de mujahedini, care luptă pentru a-şi apăra pământurile şi cetăţenii. Dragi fraţi, noi am avut intenţii bune, dar Israelul a profitat. Aveam în plan să vizităm Israelul, dar am anulat. Israel, poate că Occidentul îţi e dator. Dar Turcia nu-ţi datorează nimic”, a acuzat Erdogan, în uralele membrilor partidului Justiției și Dezvoltării.

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei a reacționat imediat: „Declarațiile sunt grave și dezgustătoare și nu ajută la dezescaladarea situației.” Salvini a anunțat că-i va cere ministrului de Externe să-l convoace pe ambasadorul Turciei în Italia, pentru a-i înmâna o notă de protest.

Erdogan a mai spus că nu are nicio problemă cu statul israelian, ci cu politicile israeliene și a subliniat că actorii non-regionali ar trebui să înceteze să mai pună gaz pe foc prin susținerea Israelului, afirmând că țările musulmane ar trebui să colaboreze pentru încetarea focului și pentru o pace durabilă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version