Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a comandat, pentru 16 aprilie, un referendum prin care vrea să-şi sporească forţele, pornind de la conceptul revoluţiei înfrânte anul trecut.

Pentru a avea câştig de cauză la referendum, Erdogan şi-a mandatat câţiva dintre miniştri să aibă întâlniri cu turcii care locuiesc în alte state din Europa şi să le transmită beneficiile de a vota în favoarea preşedintelui la referendum.

Însă oamenii lui Erdogan au fost blocaţi în special de autorităţile din Olanda şi Germania, unde există comunităţi importante de cetăţeni turci. Scandalul a escaladat rapid, iar cele două părţi şi-au adus acuzaţii dure.

Miercuri, Erdogan a ieşit din nou la rampă şi a transmis membrilor Uniunii Europene că “dacă nu îşi schimbă rapid atitudinea, nu vor mai putea merge în siguranţă pe stradă”.

În timpul unei conferinţe de presă desfăşurate la Ankara, Erdogan i-a acuzat pe reprezentanţii celor două state de practici naziste şi a solicitat liderilor UE “să respecte drepturile omului şi democraţia”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version