Luna mai a acestui an devine extrem de importantă pentru viitorul omenirii.

Pe 25 mai, la Bruxelles, este organizat summit-ul NATO, eveniment la care sunt aşteptaţi toţi greii Planetei, în frunte cu Donald Trump. Preşedintele SUA şi-a manifestat, deja, intenţia de a participa la acest summit şi va căuta să profite de ocazie pentru a-şi impune punctul de vedere în legătură cu mai multe subiecte arzătoare.

Deşi încă nu s-a vorbit oficial despre acest lucru, vizita lui Trump de pe Bătrânul Continent ar urma să continue cu o excursie de maxim 24 de ore în România. Trump este aşteptat să vină şi să ne asigure în mod direct de susţinerea SUA.

Miercuri, s-a pus problema unui nou moment extrem de delicat ce ar urma să aibă loc tot în luna mai. De această dată este vorba despre un eveniment care ar urma să aibă loc înainte de summit-ul NATO de la Bruxelles.

Donald Trump ar urma să se întâlnească cu Recep Erdogan, preşedintele Turciei. Cei doi sunt aşteptaţi să discute pe seama războiului civil din Siria, dar şi despre subiecte precum lupta împotriva terorismului ISIS şi problema migranţilor proveniţi din Asia şi Africa.

Informaţia a fost confirmată de Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe al Turciei, care a precizat că “vom stabili o dată la care cei doi preşedinţi să se întâlnească înainte de summit-ul NATO”.

După ce a obţinut o victorie importantă la referendumul pentru sporirea puterilor, Erdogan a fost felicitat telefonic de Trump, iar şeful statului turc speră ca relaţia dintre cei doi să permită o apropiere de opinii între Turcia şi SUA, state intrate mult în conflict în era Obama.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version