UPDATE 3 aprilie: Elevul atacator a spus că „era hărțuit de colegii lui, lucru confirmat de ancheta preliminară”, a precizat Poliţia.

Trei copii au fost împuşcaţi, marți, într-o şcoală de lângă Helsinki. Unul a murit iar ceilalți sunt grav răniți, conform Poliției, relatează presa internațională.

Astăzi, după ora 09.00, au avut loc împuşcături în şcoala Viertola din Vantaa (…) în care un elev din clasa a VI-a a decedat. Alţi doi copii au fost grav răniţi’, a declarat Ilkka Koskimaki, un responsabil al poliţiei, într-o conferinţă de presă.

Suspectul, un minor în vârstă de 12 ani, a fost reţinut de poliţie în afara şcolii. Atât el, cât şi arma se află acum în custodia forţelor de ordine.

Potrivit poliţiei, este vorba despre o armă de mână, pentru care o rudă apropiată avea permis.

Toţi copii implicaţi în tragedie aveau aceeaşi vârstă, 12 ani.

Prim-ministrul Petteri Orpo a declarat că incidentul este profund şocant. ‘Gândurile mele sunt alături de victime, de apropiaţii lor, de ceilalţi elevi şi de personalul’ şcolii, a scris el pe aceeaşi platformă.

În Finlanda există peste 1,5 milioane de arme de foc înregistrate şi în jur de 430.000 de posesori de permis, într-o ţară cu 5,6 milioane de locuitori unde vânătoare şi trasul la ţintă sunt activităţi populare.

În 2010,  legislaţia în domeniul armelor s-a înăsprit:v ârsta limită pentru deţinerea de arme a fost majorată de la 18 la 20 de ani, fiind introdus și un test de aptitudini pentru toţi cei care solicită permis de port-armă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version