Qasem Soleiman, conducătorul Forțelor de comando ”Quds”, aparținând ”Gărzilor Revoluţionare Islamice”, și Abu Mahdi al-Muhandis „locotenentul” său în Irak au fost uciși în atacul ordonat de Trump.

Pentagonul i-a învinuit pe cei doi, de-a lungul timpului de uciderea a sute de americani și aliați ai lor.

Trump nu ne spune tot adevărul

De când cu războiul din Irak și falsul motiv al Asociației militare SUA + Marea Britanie de a ataca Baghdadul – Sadam NU avea arme de distrugere în masă, bombe atomice – este greu de crezut că cei care au falsificat documente și au șantajat amabasadori ONU pentru a obține rezoluții favorabile spun acum adevărul prin vocea lui Trump:

„Uciderea generalului iranian a fost pentru a opri un război, nu pentru a-l începe”.

Și, sluga Mike Pompeo îi întărește declarația lui Trump:

„Generalul Soleimani plănuia să atace diplomați americani din Irak și din regiunile apropiate. Atacul nostru a fost unul defensiv”.

Pompeo parcă ar fi Tony Blaier când supunea minciuna dictată de Bush în preajma Războiului din Irak.

Momentul atcului

Ca să nu mai vorbim că, Perfidul Albion, prin decizia premierului “Femeia de Fier” Baroneasă Thatcher, a mai mințit lumea în Războiul din Insulele Falklande: a prezentat un motiv FALS al atacului asupra Argentinei.

Și ca să vă arătăm cât de nemernici pot, uneori, să fie liderii politici, vă remintim că și maleficul Hitler a invadat Polonia, și practic a demarat al II-lea Război Mondial, sub un pretex FALS generat de o șaradă militară.

Așadar, atunci când au “anumite motive”, liderii politici nu se dau în lături de a minți o lume întreagă.

Soleimani și spiritualii islamului

În acest moment, pentru a înțelege uciderea generalului Qasem Soleimani, conducătorul Forțelor de comando ”Quds”, trebuie să vedem contextul produs de acțiunile extere/interne ale președintelui SUA, beneficiarul principal al acțiunii militare:

  • Trump a retras SUA din Acordul încheiat cu Iran, la Viena, legat de producerea de bombe atomice;
  • Trump a retras SUA și din Acordul de la Paris privind Încălzirea Globală;
  • Trump, fără ce solicite acordul celor 5 puteri, a decis atacul;
  • Trump a impus un embargou drastic asupra Iranului după ce a denunțat Acordul de la Viena, împingând țara islamică într-o criză economică profundă;
  • Trump a ratat misiunea din Coreea de Nord și a înroșit relațiile cu China;
  • Trump a participat la scoaterea Marii Britanii din UE;
  • Trump se războiește în țara lui cu mai mult de jumătate dintre concetățeni;
  • Trump tocmai a fost acuzat de Congresul SUA că a abuzat de pozița de președinte pentru a-și discredita contracandidatul democraților – o manevră a la Nixon cel demisionat din funcție ca să nu fie judecat;
  • Trump are o uriașă problemă în obținerea celui de-al doilea mandat.
Dovada ucideri lui Soleimani

În partea opusă a baricadei, Iranul are destule bile negre care induc ideea de țară foarte periculoasă în menținerea PĂCII pe Terra.

Chiar cel ucis, Qasem Soleimani, era generator de conflicte în zonă care afectează lumea Occidentală și SUA.

Iar CONTEXTUL are o concluzie clară: Trump a premeditat acțiunea din Iran, prin anumite manevre politice, economice și prin cele trei trilioane de dolari pompați în armamentul armatei Americane, în primul rând pentru un folos personal.

Atacul SUA cu dronă asupra mașinii în care era Soleimani

Suntem anunțați de CNN, că SUA vor trimite mai multe trupe în Orientul Mijlociu, în condițiile în care tensiunile au escaladat grav în ultimele zile.

Armata american trimisese în jur de 750 de soldați în prima zi a anului după ce mai mulți protestatari atacaseră Ambasada SUA – ce a produs printre americani un mort și mai mulți răniți.

Acestora și se vor alătura noi efective, un număr de 3.000 de soldați care vor fi detașați în zonă.

Decizia vine după ce a Trump declarat că a comandat uciderea lui Soleimani, pentru că acesta plănuia „atacuri iminente sinistre” aspura americanilor.

Efectul bombei asupra trupului lui Soleimani

„Am acționat azi-noapte ca să oprim un război, nu pentru a-l începe”, a spus Donald Trump, citat de CNN, într-o conferință ținută în Florida, la o zi după uciderea comandatului iranian.

După cum se știe, Qasem Soleiman, conducătorul Forțelor de comando ”Quds”, aparținând ”Gărzilor Revoluţionare Islamice”, și Abu Mahdi al-Muhandis „locotenentul” său în Irak au fost uciși în atacul american.

Pentagonul i-a învinuit pe cei doi, Soleimani și Muhandis, de-a lungul timpului de uciderea a sute de americani și aliați ai lor.

Într-o scrisoare către Națiunile Unite, Iranul descrie atacul american ca fiind un act de terorism. Este „sinonim cu începerea unui război”, a spus ambasadorul iranian Majid Takht Ravanchi.

„Răspunsul la o acțiune militară este o altă acțiune militară. A cui? Când? Unde? Asta rămâne de văzut”, a amenințat ambasadorul Ravanchi.

Ce a mai rămas din mașina în care era Soleimani

 

Efectele imediate le putem  vedea cu ochiul liber:

  • o îngrijoare crescândă a oamenilor din țările membre NATO;
  • un posibil atac-răzbunare din partea Iranului în orice țară membră NATO, inclusiv România;
  • victime colaterale, altele decât ale familiei Trump;
  • creșterea prețului petrolului.

Desigur, vor urma și alte efecte majore, dar un al III-lea Război Mondial este exclus. Un conflict armat în zonă, da! Pentru că:

  • Trump va avea de câștigat în imagine;
  • Armata SUA va consuma din armament, armament care trebuie înlocuit – alte trilioane de dolari pompați în fabricile care produc arme;
  • Iranul va avea un motiv serios de a reporni programul de producere a bombei atomice;
  • Unele țări islamice se vor alătura Iranului în lupta împotriva SUA;
  • Imamul va primi un balon de oxigen;

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version