Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este condusă pe ultimul drum, luni, iar 500 de șefi de stat, inclusiv Joe Biden, dar și Klaus Iohannis, au venit duminică să ăi aducă un ultim omagiu.

La catafalc au ajuns, de asemenea, reprezentanții altor case regale, precum și președinții Comisiei Europene și Parlamentului European. 

Toți au participat, duminică seară, la recepţia de stat oferită de Regele Charles al III-lea şi de Regina Consoartă, la Palatul Buckingham.

Toate bulevardele din jurul Catedralei Westminster au fost închise, iar în întreaga Londră sunt luate măsuri de securitate.

Traseul cortegiului funerar

De la Catedrala Westminster, traseul cortegiului continuă prin centrul Londrei până la Palatul Buckingham, reședința oficială a Familiei regale britanice. Aici a locuit Regina Elisabeta timp de 7 decenii, este locul în care i-a primit pe șefii executivului și unde a luat deciziile cele mai importante din timpul domniei sale.

Traseul cortegiului va continua până la Arcul Wellington, un loc simbolic pentru Londra, care a fost construit în prima jumătate a sec. al XIX-lea și care a funcționat inițial ca poartă spre Palatul Buckingham. A fost ridicat pentru a celebra victoria armatei britanice în fața trupelor franceze în bătălia de la Waterloo.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version