Instabilitatea atmosferică a făcut prăpăd în weekend în câteva zone importante din vestul Europei şi continuă să dea peste cap multe activităţi.

fluvii

De departe cea mai lovită zonă a fost sud-vestul Germaniei unde în noaptea de duminică spre luni s-au înregistrat adevărate recorduri în materie de precipitaţii.

Ruperile de nori de lungă durată au făcut ca pe străzile unor oraşe importante din regiunea Baden-Wurttemberg, inclusiv Stuttgart, să apară adevărate fluvii.

Din păcate, cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, printre care un pompier, persoana pe care încerca să o salveze, dar şi o fetiţă de numai 13 ani, care a fost lovită de un tren pe care nu l-a observat din cauza ploii torenţiale, sau un bărbat care nu a mai reuşit să se salveze dintr-o parcare subterană inundată.

Şi la Paris a plouat torenţial în ultimele 48 de ore astfel că programul turneului de tenis de la Roland Garros a fost dat peste cap. Simona Halep ar fi trebuit să joace duminică, în optimi de finală, cu Samantha Stosur. Meciul a fost întrerupt la scorul de 5-3 pentru sportiva noastră, reprogramat pentru luni, iniţial, iar apoi pentru marţi, în condiţiile în care specialiştii se aşteptau ca luni după-amiaza capitala Franţei să fie lovită de o nouă furtună.

Din păcate specialiştii anunţă că furtunile respective nu vor ocoli ţara noastră, chiar dacă duminică şi luni s-au înregistrat temperaturi record în România.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version