Germania a anunțat că forțele sale de intervenție sunt în stare de alertă maximă din cauza summitului G20 care va avea loc la Hamburg în perioada 7-8 iulie.

Germania se teme că va deveni o țintă a teroriștilor în perioada următoare, după ce întreaga Europă a fost greu încercată în ultimii ani.

Una dintre primele măsuri a fost ca Ministerul de Interne să introducă din nou, pentru o perioadă determinată, controale suplimentare la frontiere.

Controalele vor rămâne în vigoare până la data de 11 iulie, urmând ca verificările suplimentare să fie efectuate după un program flexibil.

Thomas de Maiziere, ministrul de Interne, a dat asigurări că “măsurile au fost elaborate în coordonare cu statele vecine și cu Comisia Europeană”.

Vă reamintim că Germania a fost lovită în direct de teroriști în decembrie anul trecut. Un tunisian a cărui cerere de azil a fost respinsă a intrat cu un camion în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun din Berlin. Cel puțin 12 persoane au murit și altele aproape 100 au fost rănite.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version