O nouă demonstrație a grupurilor de extremă-dreapta ce se opun primirii refugiaților a avut loc sâmbătă în Germania, însă grupurile pro-imigranți au făcut și ele o contramanifestație, astfel că 18 persoane au fost rănite.
 
Duminică, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a lansat un apel către cetățeni să lupte împotriva rasismului și pentru democrație, scrie AP, citată de Hotnews.

”Trebuie să ne dăm jos din canapea și să deschidem gura”, a spus Heiko Maas într-un interviu pentru săptămânalul Bild am Sonntag.

”Generației noastre i-a fost dată libertatea, statul de drept și democrația drept cadou. Nu a trebuit să luptăm pentru ele; (acum) luăm prea mult de-a gata”, a adăugat el.

În rândul celor 18 răniți se află și trei ofițeri de poliție, victime ale ciocnirilor dintre beligeranți. 
 
Aproximativ 4.500 de protestatari ai extremei-drepte au ieșit în stradă în localitatea Chemnitz. Pe de altă parte, aproximativ 4.000 de persoane pro-imigrație au organizat o contramanifestație.
 
După ce demonstrațiile s-au încheiat, grupuri mici s-au ciocnit între ele, a raportat Poliția. 
 
Activiștii de extremă-dreapta și grupurile de stânga s-au ciocnit deja luni la Chemnitz, la o zi după uciderea unui bărbat german în vârstă de 35 de ani.
 
Atacul armat a avut loc duminica trecută, la o serbare publică, iar incidentul s-a transformat în motiv de revoltă și marș al unui grup de circa 800 de extremiști.
 

După moartea bărbatului, Saxonia a fost centrul mobilizării grupurilor de extremă-dreapta împotriva străinilor. Doi imigranți au fost arestați pentru înjunghierea mortală a bărbatului, este vorba despre un azilant din Irak și unul din Siria.  

Soeren Bartol, un parlamentar social-democrat, a scris pe Twitter că după sfârșitul protestului el și grupul său ”au fost atacați de naziști” care au distrus steagurile partidului și care i-au atacat fizic pe unii dintre ei. 

 

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version