Premierul Sorin Grindeanu a plecat joi dimineaţa la Bruxelles, unde are programate în următoarele două zile câteva întâlniri extrem de importante.

Grindeanu se va întâlni, pe rând, cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, şi cu Jyrki Katainen, Vice-Preşedinte al Comisiei Europene, responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

Principalul obiectiv al lui Grindeanu este “să-i asigur pe toţi partenerii noştri din instituţiile europene că lupta împotriva corupţiei, implicarea şi consolidarea rolului nostru în UE sunt obiective prioritare ale Guvernului pe care-l conduc, iar demersul de acum se înscrie în linia dialogului activ pe care-l promovăm cu toţi interlocutorii europeni”.

Cu alte cuvinte, Grindeanu vrea să-i asigure pe liderii UE că nu sunt probleme în lupta împotriva corupţiei, în ciuda apariţiei celebrei Ordonanţe 13.

Alături de premierul României se vor afla, la Bruxelles, Teodor Meleşcanu, ministrul Apărării, şi Marius Nica, consilier de stat în aparatul de lucru al lui Grindeanu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version