Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:

Guvernul SUA dă încă 1 miliard de dolari pe pastile anti-COVID-19 de la Merck

Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA) va plăti încă 1 miliard de dolari pentru a cumpăra doze suplimentare de pastile anti-COVID-19 de la grupul farmaceutic Merck şi partenerul său Ridgeback Biotherapeutics, au anunţat marţi cele două companii, citate de Reuters.

În iunie, administraţia americană a semnat un acord pentru a cumpăra 1,7 milioane de cutii de Molnupiravir, cu suma de 1,2 miliarde de dolari, iar acum şi-a exercitat opţiunea de a achiziţiona încă 1,4 milioane de cutii.

Astfel, Statele Unite şi-au asigurat 3,1 milioane de cutii de Molnupiravir, în valoare totală de 2,2 miliarde de dolari.

Grupul Merck a anunţat că guvernul american dispune de o opţiune suplimentară privind achiziţionarea altor 2 milioane de cutii, conform clauzelor acestui contract.

Datele unui studiu clinic, publicate în octombrie, au arătat că Molnupiravir administrat în primele faze ale bolii reduce cu 50% riscul de deces şi de spitalizare pentru persoanele cele mai susceptibile să dezvolte forme grave de COVID-19.

„Molnupiravir, dacă va fi autorizat, se va alătura vaccinurilor şi medicamentelor disponibile pentru a combate COVID-19, în cadrul eforturilor noastre colective ce vizează oprirea pandemiei”, a declarat Frank Clyburn, preşedintele diviziei de sănătate umană din cadrul grupului Merck.

Guvernul american şi-a asigurat totodată mai multe milioane de doze de pastile anti-COVID-19 produse de Pfizer, care a anunţat săptămâna trecută că medicamentul său antiviral reduce cu 89% riscul de spitalizare şi de deces pentru adulţii susceptibili să dezvolte forme severe ale bolii.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv