Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:

Guvernul Ungariei a plafonat prețul carburanților, pentru a ține sub control inflația

Guvernul ungar a decis, joi, plafonarea prețului carburanților, începând cu 15 noiembrie, pentru o perioadă de trei luni, pentru a proteja populația de scumpirile semnificative şi a ține sub control inflaţia.

Decizia a fost luată după ce rata anuală a inflației în țara vecină a urcat peste estimări, în octombrie,  la 6,5%, după o scumpire cu peste 30% a combustibililor.

Astfel, după plafonare, prețul de vânzare cu amănuntul al benzinei și motorinei nu va putea depăși 480 forinți (HUF) pe litru (1,30 euro), în condițiile în care, în prezent, acesta trece de 500 de forinţi.

„Sperăm că această măsură va ajuta economia şi ar putea de asemenea contribui la reducerea inflaţiei”, a declarat şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit agenției MTI.

Imediat după anunțul privind plafonarea, acțiunile firmei energetice MOL au scăzut cu 6,35%. Ungaria va continua cu îngheţarea preţurilor cu amănuntul pentru energie, pe fondul majorării facturilor.

Conform calculelor portfolio.hu, potrivit hotărun preț mai mic cu 7,9%, iar cel al benzinei de 95 va scădea cu 26 HUF (-5,1%).

 

49 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv