Specialiştii americani au dat publicităţii, luni seara, rezultatele unui nou sondaj de opinie realizat cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA.

clinton-trump1

Iar bătălia dintre Hillary Clinton, reprezentanta Partidului Democrat, şi Donald Trump, numele propus de Republicani, se anunţă mai echilibrată ca oricând.

Asta în ciuda faptului că sondajul arată o diferenţă de 5% din voturi în favoarea lui Hillary Clinton. Dacă luăm în calcul marja de eroare, de 3%, şi faptul că doar puţin peste 70% dintre intervievaţi şi-au manifestat intenţia de a vota şi au spus clar pe cine pun ştampila, ne gândim că situaţia se poate schimba în orice moment.

Totuşi, Hillary Clinton are avantajul că este dată favorită în state importante precum Florida, Nevada, Pennsylvania sau Carolina de Nord. Dintre marile state, Trump este favorit într-unul singur, Ohio, şi acolo cu o diferenţă mică faţă de rivala sa.

Nu în ultimul rând, ar putea înclina către unul sau altul şi votanţii care până acum şi-au manifestat dorinţa de a pune ştampila pe Gary Johnson, candidatul libertarian, sau Jill Stein, candidata Partidului Verzilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version