Crește tot mai mult numărul românilor și basarabenilor care solicită unirea României cu Republica Moldova.

Au fost organizate numeroase evenimente în acest sens și s-a ajuns chiar într-acolo încât mulți români au mers la Chișinău pentru a cere public unirea celor două state.

Totul, însă, spre nemulțumirea lui Igor Dodon, președintele Republicii Moldova și personaj considerat apropiat al Kremlinului.

După ce judecătorii basarabeni au decis expulzarea a șapte cetățeni turci acuzați că pun în pericol securitatea țării, Dodon vrea un tratament asemănător și pentru românii care merg la Chișinău pentru a cere unirea României cu Republica Moldova.

‘Am o întrebare logică: de ce serviciile secrete nu procedează la fel, de exemplu, cu cetăţeni români, care vin în Chşinău, blochează drumuri şi vorbesc despre lichidarea statalităţii. Au venit, au sfidat statalitatea, au sfidat poliţia, au blocat trasee. Ce ar trebui să se întâmple mai mult de atât pentru a obține expulzarea lor. Cred că și deputații români care sfizează statalitatea noastră ar trebui declarați persoana non grata şi gata. Nu mai au ce căuta în țara noastră”, a fost mesajul transmis de Dodon, conform adevarul.ro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version