Magistraţii unui tribunal din Liege (Belgia) i-au condamnat, joi, la câte 6 luni de închisoare cu suspendare pe fostul impresar Ioan Becali, pe Cristian Borcea, fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, şi pe Liviu Ciobotariu, fost fotbalist român.

ioan becali

Cei trei au fost găsiţi vinovaţi de fraudă fiscală, respectiv că au fost implicaţi într-un fel de Dosar al Transferurilor, varianta belgiană. Becali, Borcea şi Ciobotariu erau acuzaţi că i-au ajutat pe cei vizaţi în mod direct de anchetă să fraudeze fiscul belgian acceptând ca banii plătiţi de Standard Liege în schimbul transferului fotbalistului Liviu Ciobotariu, în 2000, dar şi banii pe care jucătorul i-a încasat ca indemnizaţii să fie plătiţi prin intermediul unor off-shore-uri. Astfel, conducătorii lui Standard Liege din acea perioadă nu mai aveau motive să plătească taxe şi impozite statului belgian.

Ciobotariu a ajuns de la Dinamo Bucureşti la Standard Liege chiar înainte de Euro 2000 şi, deşi a făcut două meciuri foarte bune cu Germania şi Italia la turneul final, “roşii” i-au dat drumul rapid. În total, Ciobotariu a jucat patru ani şi jumătate în Belgia, evoluând atât pentru Standard Liege, cât şi pentru RAEC Mons şi Royal Antwerp.

Dacă Ioan Becali abia a fost eliberat condiţionat, iar Cristi Borcea încă se află după gratii din cauza implicării sale în Dosarul Transferurilor de la noi, Ciobotariu s-a retras din activitatea de jucător în 2001, iar din 2006 şi-a încercat norocul în antrenorat, dar fără prea mult succes.

Fostul internaţional român a avut 12 contracte în 10 ani, bifând mai multe echipe precum FC Naţional, Dunărea Galaţi, CS Otopeni (două perioade diferite), Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii Târgu Jiu, CF Brăila, Dinamo Bucureşti, CSMS Iaşi, FC Vaslui, ASA Târgu Mureş şi Al Faisaly.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version