Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Ger în toată ţara / Temperaturile coboară până la -20 de grade Celsius / ANRE: Consumatorii casnici pot încheia până la 30 iunie contracte pe piaţa concurenţială – proiect de ordin /

Breaking News:
 

Iohannis, dejun de lucru cu Trump înaintea Summitului NATO

Preşedintele Klaus Iohannis participă miercuri, la Watford (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord), înainte de summitul NATO, la un dejun de lucru cu președintele Statelor Uniteale Americii, Donald Trump, care i-a invitat pe liderii țărilor din Europa care alocă 2% din PIB pentru Apărare.

Întrebat dacă este un nou semnal tras de Donald Trump către cei care nu alocă acest 2% din PIB, șeful statului a declarat: ”Este cu siguranță și asta, dar cred că este un semnal destul de clar de apreciere pentru cei care alocă 2% pentru Apărare, cel puțin așa am înțeles noi această abordare și, cu siguranță, va fi o discuție foarte bună și în acest cerc, din păcate destul de mic. Suntem un grup relativ mic de țări care alocă efectiv deja 2% pentru Apărare”.  

Ioahnnis a precizat că ”două teme vor domina summitul NATO: ”Prima este cea legată de aşa numitul burden sharing, contribuţia fiecărui stat pentru Apărare şi aici România stă foarte bine, lucru pe care îl voi sublinia în alocuţiunea mea. A doua chestiune este legată de o discuţie despre viitorul NATO, care ar fi o strategie pe termen mediu sau lung pentru NATO. Noi suntem de părere că este bine să începem o discuţie, un proces de reflecţie, dar sub conducerea secretarului general şi cred că în final asta va fi concluzia zilei de astăzi. Discuţii aşezate şi cred că foarte bune vom avea. (…) Procesul de reflecţie asta urmăreşte – să găsim împreună strategia cea mai bună pentru NATO pe termen mediu şi lung şi România este foarte hotărâtă să se implice mult în această discuţie”, a spus şeful statului, înainte de reuniunea la nivel înalt.
Întrebat cu privire la regiunea Mării Negre, Iohannis a spus: “Cred că voi găsi multă deschidere, fiindcă tot la iniţiativa noastră întreaga regiune a fost inclusă într-o strategie NATO special dedicată regiunii Mării Negre şi aici vom continua cu succes, iar în ceea ce priveşte Comandamentul de corp de armată în principiu la nivel militar această ofertă a României a fost acceptată, dar ştim că procesul de decizie încă nu este finalizat şi continuă. Noi suntem optimişti”.


Marţi, președintele a fost prezent la recepţiile oferite în onoarea şefilor de stat şi de guvern de către Regina Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham, şi de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, la reşedinţa din 10 Downing Street. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv