Președintele Klaus Iohannis a ajuns, duminică seară, la sosirea la reuniunea extraordinară a Consiliului European pentru alegerea noului președinte al Comisiei Europene.
 
 
Fără a se referi la această funcție, ci la cea de președinte al Consiliului European, în locul lui Donald Tusk, căruia i se încheie mandatul, Iohannis a spus că i se pare inacceptabil ca statele care au devenit mai recent membre ale Uniunii Europene să nu aibă o persoană într-o funcție importantă. 
 
“Eu sunt ferm hotărât să mă implic total pentru a obține acest echilibru. Din punctul meu de vedere, este inacceptabil să nu avem o persoană într-o funcție importantă care provine din țările care au devenit mai recent membre ale UE. Și, evident, o persoană alesă în funcție de conducere trebuie să se implice pentru Uniune, nu pentru statul membru din care provine, dar întodeauna e important să fie persoane din toate zonele, fiindcă negocierile de orice fel trebuie să țină cont și de o problemă care este importantă”, a spus Iohannis. 
 
”Nu trebuie să apară noi și noi falii și falia între Est și Vst, care s-a cam atenuat, nu trebuie să se redeschidă bunăoară și pentru acest lucru este nevoie de o echilibrare și din punct de vedere geografic”, a adăugat el.
 
Amintim însă că Iohannis, care se afla în cărți pentru funcția de președinte al Consiliului European, nu vrea această funcție, ci încă un mandat de președinte al României. 
 
Iohannis: Vreau să rămân Preşedintele României, nu la Consiliul European
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version