Socialistul Ion Ceban (39 ani) a fost ales noul primar al orașului Chișinău, cu 5 procente în plus față de pro-europeanul Andrei Năstase, desfășrat duminică.

 
Astfel, Ceban a fost susţinut la al doilea tur de scrutin, desfășurat duminică, de 52,39% dintre votanţi, în timp ce contracandidatul său a primit încrederea a 47,61% dintre alegători. 
 
Ceban, a anunţat, luni, că se va suspenda din calitatea de membru al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), imediat după ce va fi învestit în funcţie.

“Cum am spus, vreau să fiu primarul tuturor şi voi fi primarul tuturor. În momentul în care îmi va fi validat mandatul, îmi voi suspenda calitatea de membru al Partidului Socialiştilor, aşa cum am zis anterior, şi vreau să muncesc pentru toţi chişinăuenii. Am spus că vin în funcţia de primar pentru a dezvolta oraşul, pentru a dezvolta suburbiile şi nu pentru a spera la alte funcţii”, a afirmat Ceban.

Noul primar al Chişinăului a relansat propunerea către reprezentanţii Blocului ACUM de a forma o majoritate în Consiliul Municipal.

“Ceea ce îmi doresc este să formăm o majoritate formală, neformală, pentru Chişinău şi chişinăueni. Prima solicitare ar fi totuşi, aşa cum am spus-o şi anterior, către Blocul ACUM. Noi avem 22 de mandate, ei au 19 mandate şi ştiu că putem să avem un plan foarte concret pe toate problemele cu care se confruntă Capitala şi locuitorii ei şi îmi propun să divizăm aceste responsabilităţi”, a adăugat Ceban.

 
Ion Ceban fost deputat în trei legislaturi, este secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor, a fost purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon și în ultimii patru ani a fost liderul consilierilor socialiști din Consiliul Municipal Chișinău.
 
A deținut și funcții în executiv, fiind șef de direcție și ministru-adjunct.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version