Iranul a atacat cu rachete balistice, în noaptea de marți spre miercuri, două baze militare americane din Irak, la cinci zile după eliminarea de către SUA, cu o dronă, a generalului Qassem Soleimani, informează presa internațională.

sursă foto Iran PressHandout

Potrivit Pentagonului, peste 12 rachete au fost lansate din Iran împotriva bazelor Ain al-Assad şi Erbil.

Comandamentul militar irakian a anunţat însă că că 22 de rachete iraniene au căzut asupra a două baze militare de pe teritoriul Irakului, “fără a face victime printre forţele irakiene”. 

Site-ul agenției Tass informează, citând televiziuni locale, potrivit Mediafax, că mai multe avioane militare americane de l abaza Al Asad din Irak au fost distruse în atac.

Potrivit postului Al Mayadeen, “unul din avioanele militare a fost distrus pe pista de aterizare a bazei aeriene”.

Până în acest moment nu există informații privind eventuale victime în urma atacurilor cu rachete lansate în cursul nopții de marți spre miercuri de Iran împotriva unor baze din Irak, care găzduiesc forțe americane.

Raidurile au fost revendicate de Teheran. Șeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, a afirmat că ţara sa a efectuat şi a “terminat” în cursul nopţii represalii “proporţionale”. “Nu căutăm escaladarea sau războiul”, a arătat el.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat calm, într-un mesaj pe Twitter, că “evaluarea pagubelor şi a victimelor este în curs. Până în prezent, totul este bine!”, și că va face o declaraţie mâine (miercuri) dimineaţă”.

 

Donald J. Trump

 

@realDonaldTrump

 
 

All is well! Missiles launched from Iran at two military bases located in Iraq. Assessment of casualties & damages taking place now. So far, so good! We have the most powerful and well equipped military anywhere in the world, by far! I will be making a statement tomorrow morning.

Agenţia federală a aviaţiei americane (FAA) le-a interzis avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul şi Golful Persic.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version