Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri, în contextul în care miniştrii de externe ai statelor membre discută prin videoconferinţă despre situaţia din Afganistan, că „Situaţia rămâne dificilă şi imprevizibilă”.

Jens Stoltenberg secretarul general al NATO

„Principala provocare cu care ne confruntăm este să ne asigurăm că oamenii ajung şi intră pe aeroportul din Kabul”, le-a spus Stoltenberg ziariştilor.

Peste 18.00 de persoane au fost transportate cu avioanele de la Kabul, după ce talibanii au preluat controlul capitalei afgane, potrivit unui oficial al NATO.

Stoltenberg a mulţumit Turciei, SUA şi Regatului Unit pentru eforturile lor de a asigura securitatea pe aeroportul din Kabul.

El a făcut apel la talibani să permită tranzitul sigur al tuturor cetăţenilor străini şi al afganilor care vor să plece din ţară.

După retragerea din Afganistan, NATO şi-a retras cele mai multe trupe din ţară, dar are în continuare o reprezentanţă diplomatică la Kabul şi funcţionează ca un forum pentru coordonarea măsurilor naţionale în această țară.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version