Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a criticat joi votul privind modificarea legilor Justitiei, apreciind că ”independenţa justiţiei din România este în pericol”. Reacția lui vine ca urmare a modificării legilor Justiției.

Joseph Daul precizează într-un comunicat că “astăzi este o zi tristă pentru România şi pentru toţi cetăţenii români care au protestat în stradă pentru a apăra independenţa justiţiei”.

“Separarea puterilor în stat este un pilon al democraţiei. Sistemul de justiţie nu ar trebui pus niciodată sub control politic într-un stat membru al Uniunii Europene. Acţiunile majorităţii politice conduse de socialişti subminează statul de drept din România. Sunt simptome ale unei democraţii bolnave”, a subliniat Daul.

Potrivit acestuia, ”modificările legilor justiţiei şi amputarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt alarmante”.

Joseph Daul a adăugat că sunt în joc stabilitatea şi credibilitatea României: ”Justiţie slăbită înseamnă mai multă corupţie; mai multă corupţie înseamnă mai multă sărăcie pentru oamenii obişnuiţi. Cu un an înainte de a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, oamenii din România merită un guvern care apără statul de drept, luptă pentru o justiţie independentă şi combate corupţia”.

Senatul României a adoptat joi, în calitate de cameră decizională, modificarea Legii 317 privind organizarea și funcționarea CSM. Zilele trecute, Senatul a adoptat și celelalte două legi din pachetul pe Justiție : modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistraților și Legea 304 privind organizarea judecătorească.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version