După ce a ținut-o de mână părintește la Bruxelles pe Viorica Dăncilă, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, pare că s-a lămurit, în sfârșit, că aceasta una zice și alta face. 

Liderul CE o atenționează pe Dăncilă, cu doar câteva zile înainte de preluarea de către România a președinției consiliului UE, că nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni.

România este “din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită” pentru misiunea de şase luni, “dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag, relatează sâmbătă dpa.

 
“Acţiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte propriile preocupări ale cuiva”, a afirmat Juncker, precizând că unii au îndoieli că situaţia se prezintă astfel în cazul României.
 
Juncker a spus că disputa politică internă a României înseamnă că ţara ar putea să nu pară o entitate unită pe scena europeană.
 
“Un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul preşedinţiei Consiliului”, a afirmat preşedintele Comisiei Europene.
 
Luna trecută, preşedintele român Klaus Iohannis a spus că ţara sa nu este gata să-şi asume preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, reaminteşte dpa.
 
El s-a referit la situaţia complicată care a făcut ca cel mai puternic politician din România, liderul Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, să nu poată deveni prim-ministru din cauza unei condamnări pentru fraudă electorală.
 
Viorica Dăncilă, considerată o marionetă a lui Liviu Dragnea, este cea care deţine acest post, mai scrie dpa.
 
România va prelua la 1 ianuarie 2019 preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version